Počelo obilježavanje krsne slave

20.09.2017.

Polaganjem cvijeća na spomenik poginulim borcima i prijemom za članove porodica poginulih boraca u hotelu „Andrićev konak“ u Višegradu je počelo obilježavanje krsne slave opštine – Male Gospojine.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da se vrijednosti na kojima je nastala Republika Srpska moraju njegovati i prenositi na potomke.

„Opština nastoji da na različite načine pokaže da brine o boračkim kategorijama i da znaju da nisu zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Ovo je primjer da porodice uvažavamo i mislimo na njih“, dodao je Đurević.

On je svim Višegrađanima čestitao krsnu slavu i pozvao ih da prisustvuju događajima planiranim u okviru obilježavanja ovg značajnog dana.

Predsjednik predsjedništva Boračke organizacije u Višegradu Milisav Vasić rekao je da opštinska organizacija okuplja članove kroz svoje godišnje aktivnosti i da ne zaboravlja zasluge boraca.

Član porodice poginulih boraca Milijan Ćećez zahvalio je načelniku na prijemu i istakao da opština vodi računa o porodicama poginulih boraca, o njihovom stambenom zbrinjavanju, školovanju i zapošljavanju.

U okviru slavskih svečanosti za večeras u 20.00 časova u Domu kulture predviđen je svečani program, u kome će učestvovati učenici osnovne i srednje škole, te djeca obdaništa „Neven“ i članovi kulturno-umjetničkih društava.

U Hramu Uspenja presvete Bogorodice sutra će u 9.00 časova biti služena liturgija, nakon čega će litija krenuti od hrama do opštine Višegrad u Andrićgradu, gdje će biti obavljen obred lomljenja slavskog kolača.

Na sceni Doma kulture sutra će od 20.00 časova nastupiti članovi Amaterskog pozorišta iz Gornjeg Milanovca, sa predstavom „Tvrdica“.

Povodom krsne slave opštine, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ u petak, 22. septembra, organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi za potrebe Kliničko bolničkog centra Foča.

SRNA