Predstavnici opštine Višegrad na konferenciji o lokalnim finansijama

31.03.2017.

Predstavnici opštine Višegrad učestvuju na konferenciji pod nazivom „Dijalog lokalnih i centralnih vlasti Republike Srpske o lokalnim finansijama“, koji se održava u etno selu „Stanišići“ u Bijeljini.

Načelnik Odjeljenja za finansije Njegoš Tanasković rekao je da je značaj učestvovanja na konferenciji veliki, jer kroz primjenu alata kreiranog od strane Svjetske banke opština može da izvrši samoprocjenu lokalnih finansija.

„Na osnovu toga definisaće se koraci djelovanja u poboljšanju poslovanja opštine koja će se reflektovati na kvalitet usluga koje se pružaju građanima“, dodao je Tanasković.

On je istakao da se kroz definisanje mogućnosti finansiranja biraju projekti i budžetski troškovi za finansiranje iz budžeta.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opštinama potrebna pomoć u usklađivanju njihovih odluka i programa, koji se odnose na finansiranje i budžet opštine.

„Ovo je konferencija koja ima za cilj da se kroz jasna upustva i konkretne modele pomogne jedinicima lokalne samopurave prilikom usklađivanja sa nacionalnim regulativama“, dodao je Đurević.