Višegrad preuzeo zastavu MOSI

14.07.2024.

Sportisti Višegrada preuzeli su danas u Užicu zastavu Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/, kao domaćini jubilarnih 60. igara koje će se 2025. godine održati u gradu na Drini.

Sportisti Užica ukupni su pobjednici 59. MOSI, koje su danas, nakon pet takmičarskih dana, uz učešće oko 2.500 mladića i djevojaka iz 28 opština i gradova Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore završene u ovom gradu.

Drugo mjesto u generalnom plasmanu zauzeli su sportisti Prijepolja, a treće Bajine Bašte.

Isti poredak je bio i u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj iza sportiskinja Užica mjesta na pobjedničkom postolju zauzele ekipe Sokoca i Novog Pazara.

Za najuspješniju takmičarku na 59. MOSI proglašena je Sara Đokić, atletičarka iz Ivanjice koja je osvojila tri zlatne medalje – u trkama na 100, 200 metara i štafeti 4×100 metara, dok je najbolji sportista u Užicu bio atletičar Prijepolja Emir Rovčanin sa dva zlata – u skoku u vis i troskoku i jednim srebrom u skoku udalj.

Za najkompletniju gostujuću ekipu proglašena je ekipa Pljevalja.

Na MOSI u Užicu nastupilo je 306 ekipa, od kojih 208 u muškoj i 98 u ženskoj konkurenciji, a odigrano je ukupno 696 utakmica.

Iz Višegrada je na MOSI učestvovalo oko 80 takmičara, među kojima je futsal ekipa osvojila drugo mjesto, dok je član Karate kluba „Drina“ Selena Lekanić osvojila srebrnu i bronzanu medalju.

MOSI su održane u Užicu od 10. do 14. jula.

SRNA