Oko 2.500 sportista iz regiona na MOSI u Užicu

10.07.2024.

 

Svečanim otvaranjem na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu počele su 59. Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ koje su okupile oko 2.500 sportista iz pograničnih krajeva Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, odnosno BiH.

Igre je svečano otvorila karatistkinja Lidija Trmčić.

Prisutnima se obratila gradonačelnik Užica Jelena Raković Radivojević koja je pozdravila sve sportiste i poželjela im dobro takmičenje i lijep boravak u ovom gradu.

Ona je istakla da je Užice spremno da ugosti sve učesnike ove manifestacije.

Radivojevićeva je dodijelila zahvalnice istaknutim pojedincima koji su doprinijeli razvoju i očuvanju MOSI.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji prisustvuje ovim igrama u Užicu rekao je da je U Užicu i 80 sportista iz Višegrada.

„Očekujemo dobre rezultate, a Visegrad je domaćin naredne godine 60. jubilarni MOSI, pripreme su u toku i vjerujem da ćemo biti dobri domaćini“, istakao je Đurević.

Otvaranju ove manifestacije prisustvovali načelnici opština Višegrad Mladen Đurević, Novo Goražde Mila Petković, Sokolac Milovan Bjelica.

Večeras će na Trgu partizana biti održan koncert Dejana Petrovića i Big benda, sutra Amedeus benda, a u petak, 12. jula, koncert Željka Vasića. U subotu 13. jula na Trgu partizana nastupiće grupa Kerber.

MOSI će trajati do nedjelje, 14. jula, kada zastavu domaćina za sljedeću godinu preuzima Višegrad.