Otvorena izložba „Dvojnost portreta“ autora Slavka Krunića

28.06.2024.

U Galeriji „Petar Lubarda“ u Andrićevom institutu danas je otvorena izložba radova Slavka Krunića „Dvojnost portreta“, u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija.

Otvaranju izložbe prisustvovali su i ministri u Vladi Srpske Željko Budimir i Denis Šulić, kao i zamjenik predsjedavjuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Krunić je rekao Srni da izložba nosi naziv „Dvojnost portreta“, jer svaku sliku prati tekst književnika Mirjane Ognjanović, Sanje Domazet i Davida Albakarija, koji su dali svoja tumačenja, odnosno napisali biografije imaginarnih likova na slikama.

„Po pozivu Andrićevog institutita odabrao sam 30 radova stvaranih od 2007. godine. S obzirom na to da prvi put izlažem u Višegradu htio sam da predstavim malo opširniji opus“, rekao je Krunić i dodao da će izložba biti otvorena do 10. avgusta.

On je naveo da mu znači saradnja sa Andrićevim institutom, najpre zbog kontakta sa profesorom Emirom Kusturicom čiji rad veoma cijeni.

„Osjećam neku povezanost i pronalazim sličnost u poetici njegovih likova i onoga što ja radim“, zaključio je Krunić.