Održana obuka za izradu biznis planova i radionica o značaju učešća u mjesnim zajednicama

11.06.2024.

U Višegradu je danas održana radionice za žene i mlade o značaju učešća u radu mjesnih zajednica i obuka o izradi biznis planova za predstavnike udruženja, organizacija i mjesnih zajednica.

Opština Višegrad organizator je ovih aktivnosti, a obuku realizuje Centar za istraživanja i studije GEA iz Banjaluke.

Koordinator prijekta Jelena Savović Todorović iz opštine Višegrad rekla je da je danas prezentovan proces i način izrade poslovnih biznis planova za predstavnike mjesnih zajednica kao i javnih ustanova.

„Paralelno sa ovim edukativnim predavanjem u prostorijama Društvenog centra održana je radionica za žene i mlade o značaju učešća u radu mjesnih zajednica“, istakla je Savović Todorović.

Ona je naglasila da će obuke biti nastavljene do 14. juna, a da je za to vrijeme planirana i obuka za pripadnike Civilne zaštite o procedurama postupanja u vanrednim situacijama, kao i radionica o promociji i prodaji autentičnog turističkog proizvoda u ruralnim sredinama, te načinu pokretanja malog turističkog biznisa na selu.

Obuke se realizuju kao dio aktivnosti „Jačanje društvenog centra“ u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji finansiraju Vlada Švajcarske i Švedska a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija /UNDP/.