Odluka o formiranju organizacionog odbora za MOSI

07.06.2024.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas odluku o formiranju organizacionog odbora za Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ koje će biti održane sljedeće godine u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac naglasio je da je kompletna lokalna uprava posvećena kvalitetnoj pripremi MOSI igara.

On je naveo da opština ne zaboravlja zasluge pojedinaca i kolektiva koji doprinose razvoju ove lokalne zajednice, te je na današnjoj sjednici usvojena odluka o dodjeli opštinskih zahvalnica.

„Riječ je o odluci o dodjeli zahvalnica – ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarcu koji svojim radom izuzetno doprinosi razvoju naše lokalne zajednice, kao i ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović. Priznanje će dobiti i Olimpijski centar `Jahorina` koji unapređuje rad Andrićgrada, kao i višegradski Fudbalski klub `Drina HE` koji ove godine obilježava 100 godina rada, a dao je nemjerljiv doprinos zdravom odrastanju mladih“, istakao je Baranac.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić ocijenio je današnje zasjedanje kao veoma ekspeditivno sa konkretnim odlukama, ističući odluku o usvajanju izmijenjenog Plana kapitalnih ulaganja za ovu godinu.

„U ovu odluku uvršten je veliki dio troškova koji se tiču pripreme za održavanje MOSI igara naredne godine. Upravo zbog pravovremenih priprema i obezbjeđenja finansijskih sredstava donijeli smo i odluku o formiranju organizacionog odbora igara koji će biti nosilac svih aktivnosti vezanih za tehničke pripreme za ovu veliku smotru sporta“, rekao je Andrić.

SRNA