Počela tradicionalna manifestacija kulture – „Višegradska staza“

07.06.2024.

Recitalom „Ne ruši mostove“, koji su izveli učenici Srednje škole „Ivo Andrić“, u Višegradu je počela tradicionalna manifestacija kulture „Višegradska staza“, posvećena Andriću i njegovom djelu.

Nakon recitala položeno je cvijeće na spomen-obilježje ovom nobelovcu kraj višegradske ćuprije, kao i na spomenik Andriću u Andrićgradu.

Direktor Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Dragana Zečević rekla da je manifestacija počela izvedbom učenika, te izrazila oduševljenje što učenici u svijetu modernih tehnologija čitaju djela Iva Andrića.

„U programu učenika mogli su se čuti citati iz Andrićevog romana `Na Drini ćuprija`, a u pozadini programa u pratnji učenika na gitari izvedena je pjesma o Višegradu“, navela je Zečevićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je pripremljen sadržajan program povodom manifestacije „Višegradska staza“.

„Zadovoljstvo je bilo vidjeti veliki broj učenika. Ovo je prilika da pozovem sve sugrađane da budu dio ove manifestacije i svojim prisustvom uveličaju bogat program“, istakao je Đurević.

Manifestacija „Višegradska staza“ biće svečano otvorena večeras u 19.00 časova u Domu kulture u Višegradu.

SRNA