Nacrtom rebalansa predviđeno uvećanje budžeta za više od sedam miliona KM

28.05.2024.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas Nacrt rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 18.680.000 KM, što je za 7.725.000 KM ili 63 odsto više u odnosu na planirani budžet.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević pojasnio je da su u rebalansirani budžet ušla kreditna sredstva od 4,5 miliona KM koja su predvidjeli za asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva, kao i gradskih ulica, te za kompletnu zamjenu rasvjete LED osvjetljenjem kako bi napravili uštede u potrošnji energije.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Višegrad Milan Jakšić rekao je da je predviđeno da rebalans iznosi 18.680.000 KM.

„Dakle za više od sedam miliona smo uvećali postojeći budžetski okvir i dalje idemo u proceduru sastanaka, odnosno javnih rasprava kako bismo utvrdili prijedlog rebalansa budžeta tokom juna“, istakao je Jakšić.

Odbornici su usvojili i niz informacija i izvještaja među kojima je i informacija o izvršenju budžeta za prvo tromjesečje, te izvještaj o radu načelnika opštine za minulu godinu.

SRNA