Održan Forum za bezbjednost

23.05.2024.

Bezbjednosna situacija na području opštine Višegrad je dobra, a na današnjem zasjedanju Foruma za bezbjednost ove lokalne zajednice razmatrane su teme – problem divljih konja u mjesnim zajednicama Prelovo i Klašnik, povećan broj migranata i predstojeća proslava mature.

Načelnika Đurević rekao je da su imali pritužbe sugrađana na štetu koju prouzrokuju divlji konji, te da je dogovoreno uključivanje svih u rješavanje ovog problema.

„Ramotrili smo i situaciju vezano za sve veći broj migranata na području naše opštine i s tim u vezi preduzete su brojne radnje pripadnika Državne granične policije i Ministarstva unutrašnjih poslova“, naveo je Đurević.

Prema njegovim riječima, utvrđene su i smjernice djelovanja kako bi maturske večeri protekle, kao i ranijih godina, u najboljem redu.

Poljoprivredni inspektor opštine Višegrad Marica Jovanović rekla je da su u ovoj službi preduzeli sve potrebne mjere, ali da će aktivno raditi sa drugim službama na rješavanju problema pojave divljih konja u mjesnim zajednicama Prelovo i Klašnik.

„Na sjednici je odlučeno da se uključi i veterinarska inspekcija koju će policija, nakon evidentiranja prometa životinja bez porijekla obavještavati o tome, a potom će sve službe zajednički preduzeti mjere kako bi ovaj problem bio trajno riješen“, rekla je Jovanovićeva.