Prijem Slavici Marković povodom odlaska u penziju

23.05.2024.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je prijem povodom odlaska u penziju Slavice Marković, koja je najveći dio radnog vijeka provela u opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.

Markovićeva je iskazala zahvalnost opštini Višegrad i načelniku Đureviću za odličnu saradnju i podršku u funkcionisanju ove organizacije, bez čije pomoći, kako je rekla, ne bi mogli realizovate brojne aktivnosti.

„Nastojali smo da ljudi koji dolaze u Crveni krst budu zadovoljni, da im pružimo pomoć u skladu s našim mogućnostima“, navela je Markovićeva, te poručila mladim ljudima da se učlane u ovu organizaciju i na taj način daju svoj doprinos u humanoj misiji.

Ona je istakla da je ovo težak i odgovoran posao koji se ne može raditi bez empatije.

Načelnik Đurević rekao je da je Crveni krst ozbiljna organizacija koja njeguje principe humanosti, te da će lokalna zajednica uvijek nastojati da pruži neophodnu pomoć, dodavši da ovaj prijem predstavlja način da se pokaže zahvalnost za požrtvovanost u poslu.

Slavica Marković je u ovoj humanitarnoj organizaciji provela 31 godinu, trudeći se da odgovorno i savjesno obavlja svoj posao.