Uručena informatička oprema

08.03.2024.

Civilnoj zaštiti Višegrad danas je predata informatička oprema koja je nabavljena u okviru projekta EU namijenjenog za prevenciju poplava i šumskih požara na zapadnom Balkanu i Turskoj.

Koordinator IPA programa „Poplave i požari“ Jelena Savović Todorović rekla je da je Višegrad bio uključen u prvu komponentu koja se tiče poplava.

„U okviru ovog programa pripadnici Civilne zaštite su prošli niz obuka i simulacija situacija koje se tiču poplava, te je ustanovljeno da je uz spremnost ljudskih kapaciteta neophodna i tehnička podrška, a informatička oprema upotpuniće funkcionisanje službe“, istakla je Todorovićeva.

Samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite Dragomir Jovanović istakao je da će zbog specifičnosti položaja opštine Višegrad ova oprema pomoći u efikasnom radu.

„Opština Višegrad ima prirodna bogatstva koja prate bezbjednosni rizici kao što su požari i poplave, odnosno izlivanje rijeka iz korita, pa će zahvaljujući ovoj opremi stepen bezbjednosti biti viši“, rekao je Jovanović.

Civilna zaštita Višegrad u proteklom periodu je u okviru IPA programa prekogranične saradnje dobila jedan motorni čamac i vozilo, kao i opremu koja je unaprijedila rad službe.

SRNA