Đurević na Međunarodnom kongresu rusofila

26.02.2024.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević prisustvuje Međunarodnom kongresu rusofila koji se održava u Moskvi, a okuplja oko 350 predstavnika iz 130 zemalja.

Đurević je rekao da mu je zadovoljstvo što je dio kongresa, čiji je cilj da učvrsti tradicionalne i prijateljske odnose između Rusije i Republike Srpske.

Drugi kongres međunarodnog foruma rusofila otvorila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Jedan od događaja na kongresu je i Multipolarni forum. Biće to događaj velikih razmjera uz učešće nekoliko stotina delegata, među kojima su istaknuti mislioci, politikolozi, filozofi i lideri mišljenja iz svih regiona svijeta.

Kongresu će prisustvovati ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, filozof Aleksandar Dugin i mnoge druge autoritativne i značajne ličnosti iz cijelog svijeta. Na forum je pozvan i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Pokret rusofila nastao je prošle godine i za kratko vrijeme uspio je da ujedini ljude sa svih kontinenata koji se nisu plašili da govore o potrebi stvaranja multipolarnog svijeta zasnovanog na međusobnom poštovanju.