Brojni nastupi u Andrićgradu privukli pažnju posjetilaca

28.12.2023.

Pozornica u Andrićgradu na kojoj se održava manifestacija „Zimski dani Višegrada“ okupila je danas veliki broj višegradskih osnovaca i srednjoškolaca koji su bili dio ovog prazničnog događaja.

Pedagog u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Tanja Novaković rekla je novinarima da su učenici zajedno sa učiteljima i nastavnicima priredili dio programa koji je nazvan „Novogodišnja čarolija“.

„Učenici su se dobro spremili i pokazali ono što su naučili, a to su ples, igra, recitacija i pjesma. Ovo je lijepa prilika da ispratimo staru i dočekamo novu godinu u prelijepom ambijentu““ istakla je Novakovićeva.

U današnjem programu su učestvovali učenici višegradske osnovne i srednje škole, članovi KUD-a „Bikavac“, korisnice Doma za lica sa invaliditetom, članovi Škole fudbala „Bambi soko“ i Škole sporta „Bubamara“.

I ove godine održana je podjela novogodišnjih paketića u okviru humanitarne akcije „Jedan slatkiš, jedno dijete“, koju su organizovali učenici Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“.

Za sve posjetioce priređen je spektakularan vatromet, a služen je i besplatan čaj.

Manifestacija se završava sutra predstavom „Palata smijeha“, u izvođenju „Dis teatra“ iz Banjaluke.

Manifestaciju organizuje opština Višegrad, uz podršku višegradskih privrednika, preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ i Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara.

SRNA