Uspješna sezona višegradskih džudista

05.12.2023.

Džudo klub „Višegrad“ imao je uspješnu sezonu u kojoj su takmičari učestvovali na brojnim domaćim i međunarodnim turnirima, istaknuto je na prijemu za predstavnika ovog kluba kod načelnika opštine Mladena Đurevića.

Na sastanku sa Đurevićem dogovorena je saradnja i u narednom periodu i zaključeno da su u proteklih 20 godina, koliko postoji džudo klub u ovom gradu, višegradski džudisti uvijek postizali zapažene rezultate na takmičenjima i da imaju dobre uslove za treniranje.

Predsjednik Džudo kluba „Višegrad“ Vučeta Šipčić rekao je da u klubu trenutno trenira oko 30 džudista, te da su se sa brojnih takmičenja u Višegrad uvijek vraćali sa medaljama.

On je istakao da će se u narednom periodu više raditi na omasovljenju članstva u ovom klubu kako bi i dalje postizali dobre rezultate, a sve uz pomoć opštine Višegrad i preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad.

Načelnik opštine Mladen Đurević izjavio je novinarima da ga raduje činjenica što je veliki broj djece u Višegradu posvećen sportu.“Džudo je jedan od sportova koji djeci pomaže u što boljem i bržem razvijanju i svakako će imati našu podršku i u narednom periodu“, rekao je Đurević.

SRNA