I u narednoj godini budžet Boračke organizacije 220.000 KM

30.11.2023.

Predsjednik Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić rekao je na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem da je izuzetno zadovoljan saradnjom lokalne uprave sa ovom organizacijom i podrškom koju pruža boračkim kategorijama, te da je i naredne godine planiran isti iznos budžeta za ove kategorije od 220.000 KM.

„Budžet za ovu 2023. godinu, kojim raspolaže opštinska Boračka organizacija, iznosi 220.000 KM. Sa današnjim danom realizovane su sve planirane aktivnosti, a akcenat je bio na značajnim pitanjima za borce višegradske opštine, liječenje i druge vrste pomoći borcima, kao i za obilježavanje važnih datuma“, istakao je Savić.

On je napomenuo da su završena sva spomen-obilježja na području Višegrada, koja su podignuta u znak sjećanja na poginule borce i civilne žrtve rata.

„Moramo voditi računa o boračkim kategorijama i prema njima ispuniti obaveze. Zadovoljni smo što imamo korektnu saradnju sa opštinom i obaveze koje oni imaju prema nama u roku su ispunjene“, naglasio je Savić.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da se na vrijeme isplaćuju iz budžeta sve obaveze prema Boračkoj organizaciji, te da se pomaže i na druge načine.

„Saradnja je na zavidnom nivou. Razgovarali smo o svim vrstama pomoći za koje opština može da izađe u susret Boračkoj organizaciji. U planu je da se za sljedeću godinu iznađu sredstva za sanaciju krova na zgradi Boračke organizacije, a budžetom opštine za narednu godinu za ovu organizaciju ćemo predvijeti 220.000 KM“, istakao je Đurević.

SRNA