Đurević: Folklorna društva – najbolji reprezenti grada

23.11.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je danas da su folklorna društva najbolji reprezenti grada i da im je zahvalan za trud, rad i promociju kako u Republici Srpskoj tako i u regionu.

Đurević je naveo da je tokom današnjeg prijema za predstavnike Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Kralj Petar Ujedinitelj“ razgovarano o predstojećim aktivnostima i planovima.

„Ovaj ansambl zaslužuje posebnu pažnju jer iz godine u godinu predstavljaju opštinu Višegrad u najboljem svjetlu. Osim godišnjih koncerata, daju doprinos i u organizaciji tradicionalne manifestacije `Licidersko srce`“, rekao je Đurević novinarima.

On je naglasio da opština pomaže projektima i budžetom rad KUD-a koji je jedan od ambasadora ove lokalne zajednice.

Predsjednik KUD-a Čedomir Guzina zahvalio je načelniku koji ih je pozvao na sastanak kako bi se upoznao o radu i potrebama ovog društva.

„Iznijeli smo planove za sljedeću godinu, a postoji i dogovor za njihovu realizaciju. Prioritet su narodne nošnje za sve članove KUD-a, kao i prostor u kojem će se odvijati probe“, rekao je Guzina.

On je istakao da će 23. decembra biti održano „Folklorno veče“ ovog ansambla, dok je polovina maja predstojeće godine rezervisana za tradicionalni „Međunarodni festival folklora“ pod pokroviteljstvom opštine Višegrad.

Kulturno-umjetničko društvo „Kralj Petar Ujedinitelj“ ima više od 200 članova svih uzrasta.

SRNA