Štićenice Doma za lica sa invaliditetom posjetile manastir Vaznesenja Gospodnjeg

27.10.2023.

Štićenice Doma za lica sa invaliditetom i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi danas su posjetili manastir Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu kod Višegrada, povodom 27. oktobra, Svjetskog dana radne terapije.

Šef Radno-okupacione terapije Dragana Perišić rekla je Srni da su ovim povodom tokom cijele sedmice organizovali različite aktivnosti, među kojima su radionice na kojima su korisnice savladale nove tehnike rada.

„Pohodili smo i manastir Vaznesenja Gospodnjeg gdje smo se pomolili Bogu, a monahinje su nas, osim lijepog i toplog dočeka, upoznale sa svojim aktivnostima ikonopisanjem i drugim radovima“, istakla je Perišićeva.

Ona je naglasila da je doprinos radne terapije izuzetno značajan u zdravstvenom sektoru, jer medicina spasava život, a radni terapeti pomažu da postane vrijedan življenja.

Perišićeva je napomenula da su u okviru ovih aktivnosti obavili jesenje radne akcije na uređenju parka u Domu.

Svjetski dan radne terapije se obilježava od 2010. godine s ciljem međunarodne promocije radne terapije, zdravstvene profesije koja promoviše zdravlje i blagostanje kroz različite aktivnosti s ciljem da omogući ljudima da učestvuju u svakodnevnim životnim aktivnostima.

SRNA