Hotel „Višegrad“ i zvanično u društvu najuspješnijih firmi u BiH

07.07.2023.

Preduzeće „Andrićev konak“ ,u okviru kojeg posluje hotel „Višegrad“, nalazi se u grupi najuspješnijih firmi u Bosni i Hercegovini, čemu svjedoči i nedavno uručen sertifikat  međunarodne bonitetne kuće „Company Wall business“ sa izvrsnom ocjenom poslovanja.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Aleksandar Gavrilović podsjetio je da je  2022. godina bila najuspješnija za ovaj privredni subjekt od njegovog osnivanja, sa ostvarenim prihodom od 1,5 miliona KM, te da je uspješan rad nastavljen i u ovoj godini.

„ Pokazatelj  dobrog poslovanja hotela „Višegrad“ je i bonitetna ocjena AA+, a faktori koji doprinose tom rezultatu podrazumijevaju ozbiljan pristup poslu i domaćinsko poslovanje, redovno isplaćivanje plata i doprinosa zaposlenima, a isplata poreza  se obavlja u zakonskom roku“, naglasio je Gavrilović.

On kaže da je izvrsnoj ocjeni rada doprinijelo i poslovanje bez sudskih sporova, bez kazni inspekcijskih organa i kreditnih zaduženja, dodajući da su obaveze prema dobavljačima plaćene u okviru valuta.

Gavrilović ističe i ogromne zasluge zaposlenih u hotelu „Višegrad“, sa kojima ima izuzetnu saradnju.

„Na osnovu ovih rezultata možemo lakše i efikasnije doći do klijenata koji će prepoznati da se radi o ozbiljnom privrednom društvu“, kaže on,  napominjući da će ova bonitetna ocjena pomoći i pri realizaciji planiranih investicija u hotelu.

Prema njegovim riječima, u planu je modernizacija postojećih kapaciteta, restorana, soba i spoljašnjeg izgleda hotela.