Održan tradicionalni maskenbal mališana obdaništa „Neven“

22.06.2023.

Tradicionalni maskenbal višegradskih mališana, koji su uz pomoć roditelja i vaspitača pokazali svoju kreativnost, održan je u organizaciji obdaništa “Neven”.

Višegradske ulice preplavili su policajci, doktori, vojnici, princeze, dame u Šanel haljinama, oživjeli su likovi crtanih filmova, a sve to rezultat je dječije mašte i kreativnosti roditelja koji su izrađivali kostime.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da je ovo veličanstven događaj za sve vaspitače, roditelje, a najprije djecu.

„Prateći vremenske prognoze,u želji da ništa ne pokvari magiju našim mališanima, ove godine smo maskenbal organizovali nešto kasnije ali sa mnogo više učesnika te su, uz stalne polaznike tu  i djeca koja su nedavno završila tromjesečni program pripreme za polazak u školu ali i svi drugi mališani koji su poželjeli da budu neko drugi“, istakla je Mitrovićeva.

Prema njenim riječima na ovogodišnjem maskenbalu učestvovalo je 160 mališana.

„Maskenbal je događaj koji je bio test za sve roditelje, odnosno njihovu kreativnost i maštovitost jer ustanovi pripada organizacija, a roditeljima izrada maski“, dodala je Mitrovićeva.

U obdaništu „Neven“ boravi 120 mališana.