U Domu za lica sa invaliditetom uskoro paviljon za maljoljetnice

10.06.2023.

Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu, koji zbrinjava ženska lica ometena u razvoju, otvoriće naredne sedmice paviljon za maloljetnice, rekao je pomoćnik direktora Doma Pero Krstić.

On je naveo da su Domu smještene 184 korisnice, a u novom paviljonu će moći da boraviti još njih 20.

Krstić je rekao da zahvaljujući resornom ministarstvu, Vladi Republike Srpske i opštini Višegrad ova ustanova funkcioniše na najbolji način.

On je dodao da je u planu pokretanje pilot projekta stanovanja uz podršku, za korisnice koje mogu relativno samostalno da žive uz nadzor zaposlenih ove ustanove.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ova ustanova zaslužuje veliku pažnju Republike Srpske i ove lokalne zajednice.

On je rekao da će uputiti prijedlog Skupštini opštine da se Domu za lica sa invaliditetom dodijeli povelja opštine Višegrad, kako bi i na taj način uputili zahvalnost i pružili dodatnu motivaciju za zaposlene u ovoj ustanovi.

Dom je organizovao danas rodbinski sastanak na kojem su korisnice izvele prigodan kulturno-umjetnički program za svoje roditelje, kao i prijatelje ove ustanove.

Radojka Gajić iz Doboja čija kćerka boravi u ovoj ustanovi četiri godine kaže da su uslovi u Domu veoma dobri, a posvećenost zaposlenih na zavidnom nivou.

Priredbu korisnica uljepšali su svojim nastupom i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Bikavac“ iz ovog grada.

SRNA