Opština Višegrad i UNDP – Forum za žene i mlade

04.05.2023.

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica“ danas je u organizaciji opštine Višegrad , održan forum za žene i mlade.

Projekat „Jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH“ usmjeren je na osnaživanje mjesnih zajednica kako bi povećale odziv građana, njihovu participaciju, kao i socijalnu inkluziju u procesima lokalnog razvoja kaže Zlatko Abaspahić koordinator UNDP-a za ovaj program.

„Definisali smo prioritete za pokretanje poslovnih aktivnosti u oblastima; društvenh, kulturnih, edukativnih, te kreativnih i volonterskih aktivnosti. Od realizacije ovih projekata imaće dobrobit cijela zajednica“, kazao je on potsjetivši da su u okviru ovog projekta renovirane i prostorije Društvenog centra koji služi svim građanima.

UNDP i opština Višegrad stigli su do završne faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica“, kaže u ime opštinske uprave Jelena Savović Todorović.

„Cilj ovog Foruma je osnaživanje ranjivih kategorija drušva u ostvarivanju svojih poslovnih ciljeva i promocija Društvenog centra kao mjesta koje će im omogućiti da realizuju svoje ideje“, kaže ona.

Da mladim ne manjka ideja jasno je iz riječi predsjednice Savjeta mladih Višegrada Slavice Simić, koja ističe da je Društveni centar idealno mjesto za razmjenu ideja ali i podršku.

„Drugi matematički kamp je naša ideja u čiju realizaciju smo već ušli i poznat je datum održavanja, od 27. do 29. maja, a učestvovaće učenici završnih razreda srednjih škola iz jedanaest gradova, njih oko 70“, precizirala je ona.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, finansiraju Vlada Švajcarske i Švedska a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih Nacija u partnerstvu sa lokalnim zajednicama.