Apel komunalne policije

12.05.2023.

Komunalna policija Višegrad poziva sve građane da fotografišu registarske tablice vozila iz kojih se izbacuju psi lutalice i informaciju proslijede policijskoj ili komunalnoj policiji, zbog povećanog broja pasa lutalica.

Primjetno je da se psi dovoze i ostavljaju nadomak grada, zato apelujemo na građane da ukoliko uoče fotografišu ili zapišu registarske oznake vozila kojima se psi dovoze i obavjeste komunalnu policiju ili isto prijave u policijsku stanicu.

Da bi broj pasa na ulicama bio manji, pozivamo građane da svoje kućne ljubimce (pse) drže vezane u dvorištu, kavezima ili u stanu, što im je i zakonska obaveza. Takođe, u obavezi su da pse vakcinišu i urade trajne oznake mikročipom.

I pored toga što naša opština svake godine izdvaja značajna sredstva za uklanjanje i zbrinjavanje pasa lutalica, njihovo prisustvo je konstantno na gradskim ulicama, školskom dvorištu, oko stambenih objekata. Samim tim ugrožavaju bezbjednost kako sugrađana tako i turista.

Bez obzira koliki ste ljubitelj pasa, ne prilazite nepoznatim psima, a naročito ne dozvolite djeci da ih hrane (dajući im dio svoje užine) da ne bi došlo do neželjenih posledica, tjelesnih povreda i trauma koje nisu zanemarive.