U nedelju „Plamen sjećanja“ na ruske heroje

03.05.2023.

Kod spomen-obilježja ruskim dobrovoljcima u Višegradu u nedjelju, 7. maja, biće obilježen „Plamen sjećanja“ u znak na stradale ruske heroje od Drugog svjetskog rata do posljednjih ratova, najavljeno je iz organizacije „Potomci veterana Republike Srpske“.
Organizatori su potvrdili novinarima da Sveruski narodni front, na čelu sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, sprovodi patriotsku akciju „Plamen sjećanja“, koja se poklapa sa obilježavanjem 9. maja – Dana pobjede, čija je svrha da prenese česticu vječne vatre, jednog od glavnih simbola sjećanja, poginulih heroja.

„Plamen sjećanja“ je narodna akcija, koja je zamišljena da ujedini generacije i sačuva sjećanje na podvig naroda i pobjedu u Drugom svjetskom ratu.

U Višegradu će tim povodom biti organizovan prigodan program sa početkom u 16.00 časova kada će biti i održana svečana primopredaja „plamena sjećanja“.

Skupu će se obratiti načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, te predstavnici Sveruskog narodnog fronta i Veterana Republike Srpske.

„Planirano je da se simbol Pobjede – Vječni oganj – isporuči iz grada heroja Moskve u druge zemlje. Narodni front visoko cijeni priliku za razvoj saradnje sa Srbijom i Republikom Srpskom jer naša dva naroda usko povezuje zajednička vjera i kulturna tradicija“, istakli su organizatori.

SRNA