Prikupljeno 2.500 KM za Miloša Božovića

07.04.2023.

U Višegradu je na dobrotvornom koncertu za Miloša Božovića u prikupljeno više od 2.500 KM za nastavak liječenja mladog fudbalera.

Koncert je organizovalo Udruženje guslara „Vožd Karađorđe“ iz Višegrada, a učešće su uzeli i guslari i izvođači izvorne pjesme iz Istočnog Sarajeva i Sokoca, kao i interpretator narodne muzike Savo Radović.

Predsjednik Udruženja guslara „Vožd Karađorđe“ Radomir Andrić rekao je da su gusle drevni instrument uz koji se iznose tuge i radosti, ali i instrument čovjekoljublja što se i ovaj put pokazalo.

„Na ovoj večeri prikupili smo više od 2. 500 KM i možemo biti zadovoljni, a Višegrad je pokazao svoju humanost“, istakao je Andrić.

Dobrotvornoj večeri prisustvovao je i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević pozvao je građane da se uključe u ovakve akcije da bi pomogli izlječenje mladog Božovića.

Potpredsjednik KUD „Zavičaj“ Sokolac Slobodan Komlenović kaže da su poziv za učešće prihvatili punog srca.

„Došli smo da damo doprinos umjetničkom programu ali smo se potrudili da damo i finansijsku pomoć za Miloševo izlječenje“, rekao je Komlenović.

Interpretator narodne pjesme Savo Radović odlučio je da da svoj doprinos, navodeći da je 3o godina živio u Australiji, a sada je došao iz Beograda da pomognem mladom čovjeku iz njegovog rodnog kraja.

Miloš Božović na utakmici 2014. godine zadobio je tešku povredu glave kao golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva. Za njegov oporavak neophodan je nastavak liječenja u Rusiji.

SRNA