Mališani crtali i učili o najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu

05.04.2023.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa predstavnici Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Neven“ u Višegradu danas su u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH /ASUBiH/ održali kreativnu radionicu sa mališanima iz ovog vrtića.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je novinarima da se Vaskrs u vrtiću obilježava nekoliko dana kroz edukativne i zabavne programe primjerene uzrastu djece koja borave u ovoj ustanovi.

„Cilj je bio da predstavnici ove asocijacije bez strogih nastavnih jedinica objasne sve neophodno o nastupajućim praznicima, metodama koje se koriste u vaspitno-obrazovnim ustanovama, kao što su crteži, ples i igra“, precizirala je Mitrovićeva.

Sara Knežević koordinator lokalnog tima ASuBiH se zahvalila direktoru obdaništa „Neven“ koja im je izašla u susret i podržala njihove ideje vezane za aktivnosti sa najmlađim sugrađanima.

„Nove generacije su stub društva i u skladu sa tim mi smo odlučili da ih danas posjetimo, uljepšamo im dan i promijenimo svakodnevnicu. Mi se trudimo da budemo uzor mlađima pokazujući im da mogu da se bore za svoja prava i status u toku školovanja, ali i života“, rekla je Kneževićeva.

Mališani su istakli da su se dobro zabavili i da je Vaskrs njihov najdraži praznik.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH je nestranačka, nevladina i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje svih mladih koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.