Uručena medicinska oprema Domu zdravlja

16.03.2023.

Domu zdravlja Višegrad danas je uručena medicinska oprema vrijedna 21.000 KM u okviru projekta Razvojnog programa Ujedinjenih nacija /UNDP/ pod nazivom „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Direktor višegradskog Doma zdravlja Snežana Đurović rekla je novinarima da su u okviru ovog projekta u saradnji sa višegradskom opštinom dobili kvalitetnu opremu koja će mnogo značiti Višegradu, a prije svega područnoj ambulanti Međeđa.

„Dobili smo opremu koja će unaprijediti naš rad, što je potrebno za jačanje zdravstvenog sistema u Višegradu. Ovo je značajan projekat za stanovnike Višegrada“, istakla je Đurovićeva.

Koordinator projekta Jelena Savović Todorović iz opštine Višegrad rekla je da je oprema predata Domu zdravlja za potrebe mjesne zajednice Međeđa.

Ona je istakla da je roba je u vrijednosti 21.000 KM nabavljena u okviru projekta UNDP-a koji finansiraju Vlada Švajcarske i Švedska.

„Opština Višegrad učestvuje u ovom projektu u drugoj fazi koja obuhvata ukupno pet mjesnih zajednica. Projekat se odnosi na osnaživanje mjesnih zajednica i bolje funkcionisanje. Do sada je usvojena vizija mjesnih zajednica i nova metodologija rada koja će biti prenesena na sve mjesne zajednice sa područja Višegrada“, navela je Todorovićeva.

Pet mjesnih zajednica na području Višegrada prošle su projekat vrijedan 174.000 KM u okviru kojeg će biti rekonstruisane mjesne kancelarije, sanirani odvodi oborinskih voda, sanirana ambulanta u Međeđi, izgrađeno dječije igralište.

SRNA