Prijem za predstavnike Boračke organizacije

28.12.2022.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je da je Boračka organizacija ove opštine važan faktor društva i da se ne smije zaboraviti nemjerljiv doprinos boraca u stvaranju i očuvanju Republike Srpske, te istakao da je budžet za ovu organizaciju u posljednje dvije godine povećan sa 150.000 KM na 220.000 KM.

„U saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom planirali smo aktivnosti na lokalnom nivou koja se tiču obilježavanja 9. januara – Dana Republike, a svakako ćemo ispoštovati i sva dešavanja kada je riječ o proslavi ovog datuma na republičkom nivou“, rekao je Đurević na prijemu povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika za predstavnike lokalne Boračke organizacije.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić rekao je da su ove godine završili restauraciju Centralnog spomen-obilježja, te da su u svim mjesnim odborima uradili ono što je bilo primarno.

„Imali smo više od 400 zahtjeva boraca za jednokratnu pomoć u liječenju i svima smo izašli u susret“, naglasio je Savić i dodao da je riječ o sredstvima u skladu sa mogućnostima.

On je istakao da je pomoć neophodna porodicama boraca koji su u zatvorima do pravosnažnosti presuda, kao i djeci poginulih boraca.

„Planiramo da pomognemo našim borcima u vidu sanacije kuća, kako bi im omogućili pristojniji život“, rekao je Savić, te podsjetio da je tokom svog mandata na funkciji predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske za 11.583 boraca obezbijeđen borački dodatak.

On je pojasnio da se ovo primanje odnosi na lica koja nemaju navršenih 60 godina, a nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.