Đurević primio veterane FK „Partizan“

26.12.2022.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je danas veterane Fudbalskog kluba /FK/ „Partizan“ iz Beograda koji učestvuju na „Božićnom turniru u malom fudbalu“ u ovoj opštini, te istakao da je ovogodišnja organizacija takmičenja jedna od boljih.

„Ovogodišnji turnir je jedan od boljih u organizacionom smislu, ali i kada je riječ o nagradnom fondu ne samo za ekipe koje učestvuju, već i za posjetioce“, rekao je Đurević i zahvalio svim donatorima.

Predsjednik Komisije za veterane FK „Partizan“ Goran Kadinić izrazio je zadovoljstvo učešćem na turniru sa dugom tradicijom.

„Futsal se pojavio prije nekoliko godina i ovaj prostor je poznat po kvalitetnim ekipama, a i mi među veteranima imamo one koji su nekada bili u reprezentativnim selekcijama i potrudićemo se da ostavimo utisak, a najbolji neka pobjedi“, istakao je Kadinić.

Veteran „Partizana“ Darko Tešović rekao je da Višegrad demantuje praksu odumiranja turnira, te istakao da je jedna od rijetkih opština koja istrajava u organizovanju ovakvih sportskim manifestacija.

Član Organizacionog odbora turnira Jadranko Janjić rekao je da će se i dalje istrajavati na učešću reprezentativnih ekipa.

„Imali smo 2020. godine učešće seniorske A futsal reprezentacije Srbije i već sada imamo njihovu potvrdu za učešće na turniru 2023. godine, i nastavićemo sa praksom dovođenja velikih ekipa“, precizirao je Janjić.

Tradicionalna sportska manifestacija „Božićni turnir u malom fudbalu“ počinje večeras i trajaće do 5. januara, a utakmice će biti igrane u Sportskoj dvorani Višegrad.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je opština Višegrad, u saradnji sa Fudbalskim klubom „Drina He“ i Javnom sportskom ustanovom „Drina“ iz ove opštine.

SRNA