Sve spremno za otvaranje Balkanskog prvenstva u veslanju

09.09.2022.

U Višegradu je sve spremno za Balkansko prvenstvo u veslanju, koje počinje danas i okuplja učesnike iz devet balkanskih zemalja.

Predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković rekao je Srni da Višegrad ima pet staza po kriterijumima Svjetske veslačke federacije – 12 metara širine i dva kilometra dužine.

„Sve je po propisima, sudijska organizacija je dala sve pohvale za uloženi rad i trud. Uspjeli smo da smjestimo oko 400 učesnika u Višegrad, što je veliki rezultat i za naš grad i za popularizaciju veslačkog sporta i sve ostalo što taj sportski turizam donosi“, naveo je Marković.

On je naglasio da će u objektu koji se nalazi u Sasama kod Višegrad od iduće godine dolaziti oko 50 ekipa na pripreme.

Otvaranje takmičenja je u 18.00 časova i očekuje se prisustvo najvećih zvaničnika Republike Srpske. Takmičenje se završava u nedjelju, 11. septembra u 14.00 časova.

Pokrovitelj Balkanskog prvenstva u veslanju je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a takmičnje su podržali i Vlada Republike Srpske, Javna ustanova „Vode Srpske“, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, opština Višegrad, „Hidroelektrane na Drini“, Veslački savez BiH, Veslački savez Republike Srpske i Veslački klib „Jedrina“ Višegrad.

SRNA