Mnogobrojne aktivnosti za mališane povodom Vaskrsa

18.04.2022.

Mališani i njihovi vaspitači u višegradskom obdaništu „Neven“, povodom nastupajućeg Vaskrsa, pripremili su mnogobrojne aktivnosti kako bi djecu podsjetili na tradiciju i običaje, rekla je Srni direktor te ustanove Danka Mitrović.

Ona je istakla da će sutra u 10.00 časova biti odigrana predstava za djecu koju će izvesti dramski umjetnici iz Banjaluke u susret vaskršnjim praznicima sa dječijom komedijom „Vaskršnji zeka“.

„U srijedu, 20 aprila, gostovaće predstavnici šumarstva iz Višegarda sa kojima ćemo zasaditi sadnice u dvorištu vrtića, a nakon toga održati kratku prezentaciju za djecu“, navela je Mitrovićeva.

Ona je za četvrtak, 21. april, najavila da će djeca prisustvovati dijelu liturgije u Crkvi Svetog cara Lazara u Andrićgradu, nakon čega će u dvorištu ove predškolske ustanove djeca i zaposleni bojiti vaskršnja jaja.

Prema njenim riječima, cilj je da se na taj način, nakon pauze, ponovo otvore vrata vrtića „Neven“ za sve dobronamjerne goste i prijatelje.

„Želimo da radosno uđemo u predstojeće praznike i da djecu podsjetimo na običaje i tradiciju naroda kome pripadaju. Ukoliko ne znaju kome pripadaju, ne znaju ni čemu strijeme, a to bi trebalo da bude jedna od osnovnih karakteristika dobrih ljudi“, naglasila je Mitrovićeva.

U obdaništu „Neven“ boravi 102 djece.

SRNA