Pripreme za Balkansko prvenstvo u veslanju teku po planu

16.03.2022.

Pripreme za Balkansko prvenstvo u veslanju, koje će biti održano u Višegradu od 9. do 11. septembra, realizuju se prema planu, u koordinaciji svih relevantnih nosilaca veslačkog sporta u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Organizacionog odbora na čijem je čelu je direktor Javne ustanove „Vode Srpske“ Miroslav Milovanović.

Ovaj značajan sportski događaj, koji će okupiti više od 400 veslača, trenera, veslačkih zvaničnika i predstavnika medija iz devet balkanskih zemalja, velika je prilika za promociju sportskog i turističkog potencijala rijeke Drine, Višegrada i Republike Srpske.

Predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković i predsjednik Veslačkog saveza Republike Srpske Emir Kusturica zajednički prate plan spoljnog i unutrašnjeg uređenja Internacionalnog veslačkog centra na Drini, na lokaciji Sase u Višegradu.

Na prijedlog Milana Trninića, predsjednika Izvršnog odbora Veslačkog saveza Republike Srpske, tehnička i izvršna organizacija Balkanskog prvenstva u veslanju povjerena je Veslačkom savezu Srpske i Veslačkom klubu „Jedrina“ iz Višegrada, saopšteno je iz Javne ustanove „Vode Srpske“.

Organizaciju Balkanskog prvenstva u veslanju 2022. podržalo je više institucija i privrednih društava u Republici Srpskoj – Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Javna ustanova „Vode Srpske“, opština Višegrad, preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ s ciljem promocije sporta i zdravog načina života.

Prema najavama, ovaj veliki sportski događaj kao pokrovitelji će podržati i brojne druge kompanije i privrednici.

Domaćinstvo Balkanskog prvenstva u veslanju 2022. godine dodijeljeno je Veslačkom savezu BiH i Veslačkom savezu Republike Srpske na kongresu Balkanske veslačke federacije održanom prošle godine u Strugi u Sjevernoj Makedoniji.

SRNA