Pozitivno poslovanje Doma zdravlja

11.03.2022.

Dom zdravlja Višegrad posluje pozitivno, na računu ima 15.000 KM, te nema duga prema radnicima, ni prema dobavljačima, izjavila je direktor ove zdravstvene ustanove Snežana Đurović.

Đurovićeva je na konferenciji za novinare rekla da je to pokazatelj da ova ustanova može poslovati pozitivno, uzimajući u obzir činjenicu da je pri preuzimanju funkcije direktora u ovoj ustanovi bilans bio negativan u iznosu od 270.000 KM.

„Tu su bila dugovanja prema dobavljačima i radnicima, koja smo otplaćivali i istovremeno izmirivali sve što dolazi na naplatu. Zahvaljujući načelniku opštine, resornom ministarstvu, nevladinim organizacijama uspjeli smo da poslujemo pozitivno“, istakla je Đurovićeva.

Ona je naglasila da ova zdravstvena ustanova ima kumulativni dug za poreze i doprinose od 2.400.000 KM do kraja 2019. godine, a da od početka 2020. godine uplaćuje ukupan iznos za poreze i doprinose.

„U protekle četiri godine dobili smo novo sanitetsko vozilo, novi ultrazvučni aparat, a, između ostalog, osposobljen je i vešeraj“, navela je Đurovićeva.

Prema njenim riječima vraćen je i kredit Doma zdravlja uz pomoć opštine Višegrad u iznosu od 80.000 KM, koji je zaduženje ranijeg rukovodstva.

Ona je podsjetila da Dom zdravlja ima doktore sa edukacijom iz porodične medicine, kao i specijaliste ginekologije, pedijatrije, radiologije i pulmologije i Centar za mentalno zdravlje.

Dom zdravlja ima 70 radnika, od kojih 50 medicinskih i devet nemedicinsko, te četiri čistačice, šest vozača i ložač.

U ovoj ustanovi uz pomoć Vlade Republike Srpske u toku je realizacija projekta energetske efikasnosti.

SRNA