Načelnici razgovarali o boljem funkcionisanju malih opština

23.11.2021.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa načelnicima opština Jezero Snežanom Ružičić i Novo Goražde Milom Petković o unapređenju života u ovim lokalnim zajednicama i boljem funkcionisanju malih i nerazvijenih opština.

„Zadovoljstvo mi je što su dvije od tri koleginice iz Republike Srpske u posjeti Višegradu. Razgovarali smo o važnim temama koje Predsjedništvo Saveza opština i gradova Republike Srpske izdvaja, kako bi se stvorili bolji uslovi za rad posebno malih i nerazvijenih opština, obzirom da su one predstavnice malih opština, sa ciljem razvoja i napretka ovakvih opština“, naglasio je Đurević.

On je rekao da su na sastanku Predsjedništva koje je održano u Bijeljini iznijeli mnogo dobrih prijedloga, te izrazio očekivanje da će većina prijedloga biti i ostvarena.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić rekla je da je veliko zadovoljstvo doći u Višegrad, jedan od najljepših gradova Republike Srpske.

„Načelnik Višegrada vrijedno radi na razvoju Višegrada i time je moje zadovoljstvo ovim boravkom duplo veće. Drago mi je da će Balkansko prvenstvo u Višegradu biti održano u ovom gradu i sa tim će Višegrad ponovo zauzeti jedno važno mjesto i sigurno je ovo mjesto koje treba da zavrijedi još veću pažnju turizma i svega što istorija svjedoči o ovim krajevima“, istakla je Ružičićeva.

Ona je napomenula da će kroz Savez opština i gradova realizovati prijedloge i uticati na poboljšanje prema malim i izrazito nerazvijenim opštinama i da će svi ići ka većem razvoju Republike Srpske.

Načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković rekla je da su na sastanku razmijenili pozitivna, ali i negativna iskustva sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

„Kao član radne grupe za izmjenu Zakona o lokalnoj samoupravi službenicima i namještenicima, upoznala sam članove predsjedništva o promjenama koje ćemo da predložimo i nadamo se da će biti usvojene. Te promjene tiču se problema sa kojima se susreću razne opštine u funkcionisanju skuština i nadam se da će te promjene dovesti do poboljšanja našeg rada“, naglasila je Petkovićeva.

SRNA