Načelnik opštine poklonio igračke obdaništu „Neven“

15.10.2021.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je danas obdanište „Neven“ i tom prilikom uručio igračke za ovu ustanovu.

„I u ovim teškim vremenima našli smo mogućnosti da obradujemo naše najmlađe sugrađane. Opština Višegrad izdvojila je određena sredstva i kupila igračke za djecu koja borave u obdaništu `Neven`“, rekao je Đurević novinarima.

On je istakao da je opština obezbijedila igračke obdaništu koji ima izuzetno veliku ulogu u odrastanju mališana, te pohvalio upravu i zaposlene u ovoj ustanovi.

„Ovo je jedna od boljih ustanova u našoj opštini, ispunjavaju sve što je potrebno našoj djeci. Uspijevaju da odole svim izazivima i da ne prekidaju sa radom što mnogo znači roditeljima koji su svoju djecu povjerili ovoj ustanovi na čuvanje“, naglasio je Đurević.

Direktor obdaništa Danka Mitrović rekla je da će igračke znatno olakšati rad sa mališanima, a njima boravak u ustanovi učiniti vedrijim i veselijim.

„Saradnja sa lokalnom zajednicom uvijek je bila veoma dobra, a posljednjih godina se možemo pohvaliti da je izuzetno dobra i od velikog značaja za rad naše ustanove. Načelnik opštine je pun razumijevanja za sve potrebe naše ustanove i na svaku molbu za poboljšanje kvaliteta našeg rada nikada se nije oglušio“, naglasila je Mitrovićeva.

U obdaništu „Neven“ boravi 98 djece.

SRNA