Sa predstavnicima Civilne zaštite Srpske i MUP-a Srbije o budućem djelovanju

27.05.2021.

Predstavnici sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije i Uprave Civilne zaštite Republike Srpske razgovarali su danas u Višegradu sa rukovodstvom opštine o djelovanju na ovom području da bi konkretizovali buduću saradnju.

Direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao je novinarima da je saradnja sa opštinom Višegrad izvanredna i da će i u budućnosti ,pronaći način da pomognemu ovoj lokalnoj zajednici.

„U tome će nam, kao i do sada, pomagati Vlada Srbije. Mi ćemo sa kolegama iz Srbije organizovati ne samo posjete nego i zajedničke programe obuka“, naveo je Novitović.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić rekao je da je cilj posjete konkretizacija buduće saradnje.

„Vanredne situacije ne poznaju granice. Imamo dobre odnose sa svim zemljama ali, iz svima jasnih razloga, Republika Srpska nam je najbliža i naši odnosi su izvanredni ali ćemo ih unaprijediti i konkretizovati“, naveo je Čaušić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ova opština zahvaljujući položaju na rijeci Drini ima uslove za održavanje različitih obuka pripadnika civilne zaštite, te dodao da je djelovanje predstavnika MUP-a Srbije i Republičke uprave civilne zaštite veoma značajno na ovom području.

SRNA