Novi kamion za odvoz smeća i kontejneri

08.10.2020.

Višegradskom preduzeću „Komunalac“ predat je na upotrebu kamion za odvoz otpada vrijedan oko 190.000 KM, koji je sufinansirala EU putem Programa prekogranične saradnje Srbije i BiH.
Šef Komunalne jedinice u preduzeću „Komunalac“ Bosiljka Jevđić rekla je da je Višegradu odavno potreban kamion za odvoz smeća, koji su uspjeli da dobiju uz donatorska sredstva.

„Dobili smo i 20 kontejnera veličine pet metara kubnih, tako da ćemo sve kontejnere koji su grupisani ukloniti i na ta mjesta staviti nove kontejnere. Mnogo brže i efikasnije ćemo vršiti odstranjivanje otpada i neće se stvarati razuđeno smeće između malih kontejnera“, istakla je Jevđićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ova lokalna zajednica sufinansirala ovaj projekat.

„Nadam se da će sva ova nova oprema pomoći višegradskom komunalnom preduzeću da još bolje i efikasnije održavaju čistoću u našem gradu“, istakao je Đurević.

Ukupna vrijednost projekta upravljanja čvrstim otpadom koji podrazumijeva nabavku kamiona za odvoz smeća, specijalnih traktora za odvoz lakih selektovanih materijala, traka za razvrstavanje, presa za presovanje pet ambalaže, kontejnera i kesa za izvlačenje selektovanog otpada iznosi 360.000 KM.

SRNA