Održan info-dan za inovativne početnike u poslu

22.09.2020.

U Višegradu je danas održan info-dan o akcelerator programu za inovativne početnike u poslu kojem su prisustvovali kandidati iz pet opština učesnika ovog programa – Rudo, Novo Goražde, Čajniče, Rogatica i Višegrad.

Predstavnik Razvojne agencije Republike Srpske Marko Kakuća rekao je da ovaj program predstavlja podršku inovativnim početnicima u poslu koji upotrebom novih tehnologija, znanja i kreativnosti mogu lakše da pronađu tržište za svoje proizvode i usluge.

„Javni poziv je otvoren do 28. septembra, nakon čega se vrši administrativna provjera poslovnih ideja. Zatim, 5. oktobra kandidati će prezentovati poslovne ideje, da bi nakon toga uslijedio ciklus obuka i mentorske podrške“, naveo je Kakuća.

On je dodao da će polovinom decembra svi kandidati koji uspješno završe kompletan proces pred komisijom predstaviti poslovne ideje.

Razvojna agencija Republike Srpske je pilot-programe prvo realizovala u Banjaluci i Prijedoru, nakon toga samostalno su organizovani u Bileći, Istočnom Sarajevu i na Palama, a trenutno se sprovode u Bijeljini i Ugljeviku, te u pet opština Gornjodrinske regije.

SRNA