Načelnik održao sastanak sa vlasnicima riječnih plovila

26.12.2016.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević održao je danas u svom kabinetu sastanak sa vlasnicima riječnih plovila na rijeci Drini.

„Cilj ovog sastanka je da se registruju čamci i brodići i da se oforme Udruženja, sa ciljem poboljšanja rada riječnih plovila, bolje komunikacije sa lokalnom upravom i zbog bolje bezbjednosti turista“, rekao je načelnik Đurević.

On je dodao da je planirano u narednom periodu da se napravi pristanište i stepenište, koje bi se nalazilo ispod spomenika Ive Andrića.

„Vlasnici riječnih plovila su napomenuli da je pristanište ispod hotela malo, jer nije dovoljno za brod i ostale čamce“, istakao je Đurević.

On je rekao da će opština Višegrad reklamirati vlasnike čamaca na opštinskom sajtu i sajtu Turističke organizacije, kako bi pomogla njihov rad, ukoliko i zahtjevi opštine budu ispunjeni, a to je da se registruju do kraja januara naredne godine.

Sastanku je osim načelnika, zamjenika načelnika opštine i načelnika odjeljenja prisustvovalo i šest vlasnika riječnih plovila.