Reprezentacija Srbije otvara „Božićni turnir“

12.12.2019.

Reprezentacija Srbije u futsalu otvoriće „Božićni turnir u malom fudbalu“, koji će početi 26. decembra, a očekuje se učešće 20 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH, potvrđeno je danas na sastanku Organizacionom odboru ove manifestacije.

Član Organizacionog odbora Jadranko Janjić rekao je da vlada veliko interesovanje za turnir, te da će ove godine imati bogatiji i sadržajniji program.

Za osvojeno prvo mjesto nagrada iznosi 5.000 KM, drugo 2.000 KM, treće 1.000 KM, dok su za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira obezbijeđene nagrade od po 200 KM.

Za učešće na turniru ekipe uplaćuju kotizaciju od 150 KM, a mogu se prijaviti do 24. decembra.

Janjić je rekao da se na otvaranju turnira očekuje obraćanje predstavnika Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića.

„Na ceremoniji otvaranja Božićnog turnira nastupiće će članovi kulturno-umjetničkih društava iz Višegrada, nakon čega će se odigrati revijalna utakmica reprezentacije Srbije, koja je prvi put u Višegradu, povodom ove manifestacije“, naveo je Janjić.

On je naglasio da je reprezentacija Srbije jedna od pet najboljih reprezentacija u Evropi i da im je čast što će ih ugostiti u Višegradu.

Tokom ove sportske manifestacije za posjetioce će biti organizovana tombola i obezbijeđene vrijedne nagrade.

Tradicionalna sportska manifestacija „Božićni turnir u malom fudbalu“ trajaće do 5. januara, a utakmice će se igrati u Sportskoj dvorani Višegrad.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je opština Višegrad, u saradnji sa Direkcijom za izgradnju i razvoj, Fudbalskim klubom „Drina“ i Javnom sportskom ustanovom „Drina“ iz ove opštine.

SRNA