Obilježena krsna slava Boračke organizacije

08.11.2019.

Boračka organizacija opštine Višegrad obilježila je danas krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdan, a osim slavskog obreda, služeni su liturgija i parastos za poginule borce u Hramu Presvete Bogorodice, te položeni vijenci na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.
Vijence na spomen-obilježje poginulim borcima položili su predstavnici opštine Višegrad, opštinske Boračke organizacije, delegacije vojnih starješina Sjenice, Zubinog Potoka i Smedereva.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić čestitao je svim borcima krsnu slavu Mitrovdan.

„U crkvi smo danas pročitali 354 imena i prezimena onih koji su dali svoje živote za Republike Srpsku. To je čitav jedan mali grad. Naša obaveza prema njima je vječna“, istakao je Savić i dodao da će Boračka organizacija pomagati ove kategorije.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo veoma značajan datum za sve Srbe jer se prisjećaju svih onih koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske.

„Naša obaveza je da se svaki dan prisjetimo boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca“, istakao je Đurević i čestitao Mitrovdan.

Obilježavanju Mitrovdana u Višegradu prisustvovali su i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pero Petrović, direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić, kao i odbornici Skupštine opštine Višegrad.

SRNA