Na lovačkoj večeri u Višegradu 350 lovaca iz Srpske i Srbije

14.01.2023.

U Višegradu je održano lovačko veče kojem je prisustvovalo oko 350 lovaca iz Republike Srpske i Srbije.

Vladan Nikitović, predsjednik Lovačkog udruženja „Panos“ iz Višegrada koje je organizovalo ovo tradicionalno lovačko veče, rekao je da je cilj bio druženje sa pobratimskim udruženjima Lazarevo, Lazarevac i Užice i udruženjima iz Republike Srpske.

„Cilj ove večeri je druženje sa našim pobratimskim udruženjima jer to traje 40 godina, to je neko odavno potpisao, a mi to nastavljamo i dalje“, istakao je Nikitović.

Potpredsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Stevan Drašković rekao je da je Lovački savez Srpske najmasovnija organizacija koja ima oko 23.000 lovaca raspoređenih u 84 lovačka udruženja.

„Lovstvo Republike Srpske postalo je brend regiona. Mi smo po tome prepoznatljivi, a najviše za to možemo zahvaliti Vladi Republike Srpske i predsjedniku Lovačkog saveza Savu Miniću“, istakao je Drašković.

On je rekao da je Lovačko udruženje „Panos“ jedno od najboljih udruženja.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Lazarevo“ iz Lazareva Novak Andrić rekao je da je zadovoljstvo biti gost u Višegradu i da su ovo udruženje i lovci iz Višegrada 23 godine pobratimi.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opština podržala ovo tradicionalno druženje lovaca i da će tako i nastaviti jer lovci zaslužuju veliku pažnju.

Podršku u organizovanju lovačke večeri pružili su preduzeće „HE na Drini“, opština Višegrad i brojni sponzori.

SRNA