Pripreme za sportske manifestacije

18.11.2022.

Višegrad će u narednom periodu biti domaćin različitih sportskih manifestacija, koje će podržati opština, istaknuto je nakon sastanka načelnika opštine Mladena Đurevića sa predstavnicima sportskih klubova.

„Održali smo sastanak sa predstavnicima svih sportskih klubova. Zadovoljni su dosadašnjom saradnjom, a u narednom periodu nas očekuje niz manifestacija, a neke od njih će biti održane 30. i 50. put. Nadamo se da će opština budžetom ispoštovati do kraja godine sve što je i planirano“, rekao je Đurević novinarima.

Predsjednik Šahovskog kluba „Drina“ Vladimir Bilić najavio je da će u Višegradu u decembru biti održan Šampionat Republike Srpske u šahu.

„To je tradicionalna manifestacija koja se održava od 1992. godine i okuplja najbolje šahiste iz Republike Srpske“, rekao je Bilić, te dodao da se očekuje učešće oko 40 šahista, da je pokrovitelj skupa opština Višegrad.

Član Uprave Košarkaškog kluba „Varda He“ Marko Miličević rekao je da će ove godine proslaviti 50 godina postojanja i tim povodom organizovati turnir, a uz podršku opštine.

Sekretar Rukometnog kluba „Višegrad“ Danko Jevđević rekao je da su zahvalni opštini Višegrad za podršku koju pruža.

„Takmičimo se u Prvoj ligi Republike Srpske i uspjehe koje imamo zahvaljući igračima, postižemo i zbog podrške koju imamo od opštine i preduzeća Hidroelektrane `Višegrad`“, istakao je Jevđević.

On je napomenuo da ih je načelnik upoznao i o konkursu Ministarstva za porodicu, omladinu i sport na koji mogu aplicirati u vezi sa održavanjem sportskih manifestacija.

SRNA