Opštinski Crveni krst uručio donaciju osnovnoj školi

10.02.2021.

Predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta u Višegradu uručili su danas Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ dva stalka sa dozerima za dezinfekciju, 40 litara dezinfekcionih sredstava i dva beskontaktna toplomjera radi borbe protiv virusa korona.

Sekretar Crvenog krsta Višegrad Slavica Marković rekla je da je ova donacija obezbijeđena posredstvom Crvenog krsta Republike Srpske i Društva Crvenog krsta/križa BiH kroz globalni „kovid apel“, te da je glavni donator Ministarstvo inostranih poslova Njemačke.

„Imajući u vidu da je virus korona i dalje prisutan u zajednici, briga o zdravlju djece je uvijek prioritet“, naglasila je Markovićeva.

Ona je dodala da će u narednom periodu, posredstvom „kovid apela“, Domu zdravlja u Višegradu biti isporučen dezinfekcioni tunel.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić zahvalio se na ovoj donaciji istakavši da će ona doprinijeti provođenju preventivnih mjera za sprečavanje širenja virusa korona.

„Ovo je još jedna u nizu donacija Crvenog krsta Republike Srpske. Zahvaljujem se zaposlenima u opštinskoj organizaciji sa kojima odlično sarađujemo kroz edukaciju učenika, predavanja i takmičenja na kojima su naši osnovci postigli zapažene rezultate“, istakao je Radojčić.

SRNA