Пријем за малишане у Градској кући

05.10.2021.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић данас је, поводом Недеље дјетета, примио малишане обданишта „Невен“ и њихове васпитаче и уручио им пригодне поклоне.

Према ријечима Ђуревића, ово је традиционални пријем и прилика да дјеци буду уручени дарови.

„Јавна установа `Невен` једна је од успјешнијих установа у нашем граду, а запосленима дугујемо захвалност јер несебично и пожртвовано дају све од себе да наша дјеца имају што боље услове за боравак. Наша обавеза је да, као и до сада, обезбјеђујемо опрему и подршку како би се дјеца развијала на најбољи начин“, рекао је Ђуревић.

Васпитач у обданишту „Невен“ Слободан Сикираш каже да је сарадња са општином изванредна и истиче да овај пријем много значи дјеци, али и запосленима у овој васпитно-образовној установи.

Истим поводом за малишане обданишта „Невен“ и њихове васпитаче уприличена је и посјета Граничној полицији чији припадници су организовали вожњу службеним аутомобилима градским улицама и показне вјежбе.

У оквиру обиљежавање Недјеље дјетета, биће организована спортска такмичења у дворишту обданишта, као и премијерно извођење плесних тачака, а малишани ће посјетити биоскоп у Андрићграду и Градску библиотеку.

Завршница овогодишњег обиљежавања Недјеље дјетета биће посјета свештеника, заједничка молитва и подјела пригодних поклона малишанима који ће своје поруке представити у дворишту Установе.

Недеља дјетета обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, а циљ манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите, као и упознавање шире јавности о потребама дјеце, те њиховим психосоцијалним одрастањем под једнаким условима.

СРНА