У Спомен-соби откривена слика блаженопочившег патријарха Павла

14.02.2020.

Блаженопочивши патријарх српски Павле својим је дјелима обавезао Србе да га се радо сјећају и наставе пут његове вјере, истине, правде, љубави и доброчинства, рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић након откривања слике патријарха Павла у Спомен-соби општинске Борачке организације.

Слику, аутора Ненада Деспића, открили су министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и породица Марковић, која је у рату изгубила три члана породице.

Предсједник вишеградске Борачке организације Александар Савић рекао је Срни, након откривања слике, да је патријарх Павле вршњак Војске Републике Српске који је рукоположен када је она настала – 1992. године.

„Патријарх Павле заслужује да буде овдје својом вредноћом и чистотом јер је био прави представник српског народа. Вјероватно да ће у наредном периоду бити још оваквих начина на које ћемо показивати колико нам је значио“, поручио је Савић.

Патријарх српски Павле преминуо је 15. новембра 2009. године у 95. години на Војномедицинској академији у Београду, а према сопственој жељи сахрањен је у манастиру Раковица, гдје га је на посљедњи починак испратило више од пола милиона људи.

Гроб блаженопочившег патријарха Павла данас посјећује на хиљаде православних вјерника.

СРНА