Злато за „Бамби Соко“ из Вишеграда

27.08.2018.

Школа фудбала „Бамби Соко“ из Вишеграда освојила је прво мјесто у категорији 2005. годиште на „Бамби купу 2018“, који је окупио око 350 дјеце из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Друго мјесто припало је екипи „Чајетине“ из Чајетине, а треће мјесто екипи „Црвена звезда“ из Ужица.

За најбољег фудбалера проглашен је Никола Батинић из Вишеграда, најбољи стријелац је Саво Јеремић из Чајетине, док је за најбољег голмана проглашен Вељко Анђушић из Ужица.

Фудбалски клуб „Арес“ из Чачка освојио је прво мјесто у категорији 2007. годиште, друго мјесто припало је екипи „Олимп“ са Пала, а треће мјесто екипи „Црвене звезде“ из Ужица.

За најбољег фудбалера у категорији 2007. годиште проглашен је Лазар Бајић из Чачка, најбољи стријелац је Борис Делипара из Пала, а најбољи голман је Павле Бекоња из Прибоја.

Предсједник Школе фудбала „Бамби Соко“ Александар Говедарица рекао је да је ово осми куп који се одржава у Вишеграду, са циљем да окупи младе фудбалере и промовише овај спорт и град.

„На купу је било 14 клубова са 24 екипе из различитих градова. Учесници су задовољни утакмицама које су одигране, а тренери су изразили задовољство организацијом купа“, додао је Говедарица.

Он је захвалио општини Вишеград и свим спонзорима који су се укључили и помогли организацију овог купа.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уручио је пехаре најбољим учесницима купа и истакао да ће општина наставити да подржава ове догађаје, који афирмишу младост.

Овогодишњи „Бамби куп“ одржан је јуче на Градском стадиону у Вишеграду.

(СРНА)