Златник у чесници пронашла Милица Шушњар

08.01.2023.

У храму Светог цара Лазара у Андрићграду поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића организовано је традиционално ломљење чеснице, а златник је пронашла Милица Шушњар, док је сребрени новчић нашла Маша Јокић.

Протојереј-ставрофор Драган Вукотић рекао је синоћ да се од оснивања храма у Андрићграду вјерници традиционално окупљају на Божић и ломе чесницу.

„Посебно нас радује што је у храму било много дјеце. Уз златник, који је обезбиједила општина Вишеград, и сребрењак који је дар Златаре `Кнежевић` храм је обезбиједио још три награде, а ријеч је о иконама Светог Саве“, истакао је Вукотић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић исказао је задовољство што је ломљењу чеснице присуствовао велики број најмлађих суграђана, те честитао малишанима на наградама.

„Захваљујем свештенству Српске православне црквене општине вишеградске, као и спонзорима овог традиционалног празничног догађаја“, рекао је Ђуревић.

Милица Шушњар рекла је да је други пут на овом дивном окупљању.

„И прошле године сам била, али нисам имала среће, те се ни сада нисам надала, али ето у мом комаду чеснице је био златник и то ме је истински усрећило“, рекла је Шушњар.

Сребрењак је био у дијелу чеснице који је припао Маши Јокић.

„Први пут сам овдје и веома сам срећна због награде коју сам добила“, рекла је Јокићева.

Чесницу за овај свечани обред обезбиједила је Пекара „Переца“ из Вишеграда.

СРНА