Завршени „Зимски дани Вишеграда“

30.12.2022.

Спектакуларним ватрометом завршена је дводневна манифестација „Зимски дани Вишеграда“ која је привукла велики број посјетилаца и излагача ручно рађених производа.

Члан Организационог одбора Тања Новаковић рекла је да су са одушевљењем дочекали „Зимске дане Вишеграда“, на радост свих, а највише дјеце.

„То је и једна обавеза која за собом носи много више лијепих ствари, прије свега, социјализација, дружења, радости, весеље и све што је фалило претходних неколико година“, истакла је Новаковићева.

Она је напоменула да је и Основна школа „Вук Караџић“ са радошћу и одушљевљењем учествовала, а ученици од првог до петог разреда су припремили весео и занимљив програм.

Професор српског језика и књижевности у Средњошколском центру „Иво Андрић“ Бојан Николић рекао је да су припремили новогодишњу представу „Гужва код Деда Мраза“.

„Дјеца су се упознала са јунацима из бајки, као што је Пипи Дуга Чарапа, Црвенкапа. Уз то смо имали и музичке дијелове, тако да су дјеца играла и пјевала“, истакао је Николић.

Он је изразио задовољство учешћем у манифестацији која је постала традиција.

У програму су наступила дјеца из вртића „Невен“, чланови Културно-умјетничког друштва „Краљ Петар Ујединитељ“ и глумац Милан Димић који је био у улози Кловна.

Покровитељ манифестације је општина Вишеград, а подржали су је бројни вишеградски предузетници и угоститељи.

СРНА