Завршена канализациона мрежа на Околиштима

22.10.2020.

У насељу Околишта у Вишеграду завршена је изградња канализационе мреже у дужини од 2.200 метара, за шта је Влада Републике Српске издвојила 350.000 КМ.

Владимир Гладанац, директор предузећа за водовод и канализацију „15. април“ које је извођач радова, рекао је да је за овај пројекат ангажовано више подизвођача.

„Ово је велики пројекат за Вишеград и за насеље Околишта. На овај начин ријешен је дугогодишњи проблем са отпадним водама са којим су се сусретали становници овог насеља“, истакао је Гладанац.

Он је рекао да је на канализациону мрежу до сада прикључено 15 домаћинстава и да очекује да ће се у наредном периоду и преостала домаћинства укључити и тако остварити квалитетнију услугу одводње канализације.

Гладанац је навео да ће у наредним данима предузеће „Романијапутеви“ асфалтирати дио улице у насељу Околишта, како би све било враћено у првобитно стање.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је Влади Републике Српске и свима који су помогли и дали допринос у реализацији овог пројекта.

СРНА